Πανεύκολα μπισκοτάκια σοκολάτας

1:54 μ.μ.

easy chocolate cookies



μπισκότα σοκολάτας... ποιος μπορεί να αρνηθεί ένα;

Ας το παραδεχτούμε.. δεν υπάρχει άνθρωπος που θα έλεγε "όχι" σε ένα μπισκότο σοκολάτας!
Για ένα γλυκό πρωινό μαζί με καφέ, τσάι ή γάλα που θα μας φτιάξει την μέρα, για ένα γλυκό σνακ την ώρα που το έχουμε ανάγκη, για ένα μικρό διάλειμμα από την δουλειά, για συνοδεία μαζί με τον απογευματινό μας καφέ μαζί με καλούς φίλους, για τα παιδιά...πάντα υπάρχει μια καλή αφορμή για να απολαύσουμε ένα μπισκότο σοκολάτας!
Δοκιμάστε να τα φτιάξετε μόνοι σας στο σπίτι! 
Είναι πανεύκολα, γρήγορα και πολύ οικονομικά, με πολύ λίγα υλικά!
Άμα θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε στο μείγμα και λίγη κανελίτσα, τους ταιριάζει πολύ.
Αποθηκεύστε τα σε ένα μεταλλικό δοχείο για να τα διατηρήσετε φρέσκα και να έχετε πάντα μια μικρή, γλυκιά, σοκολατένια νοστιμιά στην κουζίνα σας!



Υλικά:
  • 160 γρ. Άχνη
  • 250 γρ. Βούτυρο αγελάδος (θερμ. Δωματίου) 
  • 440 γρ. Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 60 γρ. κακάο άγλυκο
  • 2 κάψουλες βανίλια 




Εκτελεση:

1. Ρίχνουμε το βούτυρο αγελάδος (θερμοκρασία δωματίου) μαζί με την άχνη στον κάδο του μίξερ, και τα χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν 3-5 λεπτά. 

2. Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο.

3. Προσθέτουμε στο μείγμα του βουτύρου τις βανίλιες, και μετά ρίχνουμε το μείγμα με το κακάο και το αλεύρι λίγο λίγο στο βούτυρο μέχρι να γίνει μια ζύμη.

4. Βάζουμε λαδόκολλα σε 1 ταψάκι, κάνουμε μικρά ισόπαχα μπαλάκια με τη ζύμη, τα τοποθετούμε στην λαδόκολλα με μικρή απόσταση το ένα από το άλλο, και τα πατάμε με τον πάτο ενός νεροπότηρου ελαφρά να γίνουν "φλατ". 

5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς αντιστάσεις για 15-20 λεπτά.

6. Όταν τα βγάλουμε από τον φούρνο τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά και τα γαρνίρουμε με κοσκινισμένη άχνη! 






Καλή επιτυχία!

You Might Also Like

0 σχόλια

Facebook

Instagram