Τσουρέκια γεμιστά!

11:25 π.μ.

filled tsoureki (traditional greek sweet bread)




...και το τσουρέκι απογειώνεται!


Για πιο ιδιαίτερα τσουρέκια!
Γιατί κάποιοι είναι πιο απαιτητικοί..
Υπάρχουν πολλές ιδέες για να γεμίσουμε και να νοστιμίσουμε με άλλες γεύσεις τα τσουρέκια! Εμείς προτείνουμε την λατρεμένη από όλους σοκολάτα!
Μπορείτε, επίσης, να βάλετε ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς ή αποξηραμένα φρούτα.


Για την ζύμη:


Για την γέμιση:

·        1 κουβερτούρα
·        2 κ.γλ. μαργαρίνη

·        Ή νιφάδες σοκολάτας
    
   Ή μαρμελάδα


   Εκτέλεση:

1. Ανοίγουμε ένα κομμάτι ζύμης σε μακρόστενη λωρίδα και απλώνουμε τις νιφάδες σοκολάτες ή την μαρμελάδα. 





Κλείνουμε τις δυο άκρες κατά μήκος της λωρίδας. Στριφογυρίζουμε την λωρίδα γύρω από τον εαυτό της και πλέκουμε τα τσουρέκια σε ό,τι σχήμα θέλουμε.




2. Για την κουβερτούρα: Σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά ζεσταίνουμε την μαργαρίνη. Μόλις λιώσει, προσθέτουμε την κουβερτούρα σε κομμάτια. Όταν έχει λιώσει σχεδόν όλη, κατεβάζουμε από την φωτιά, ανακατεύουμε και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία. Ανοίγουμε ένα κομμάτι ζύμης σε μακρόστενη λωρίδα και απλώνουμε την σοκολάτα. Κλείνουμε τις δυο άκρες κατά μήκος της λωρίδας. 




Στριφογυρίζουμε την λωρίδα γύρω από τον εαυτό της και πλέκουμε τα τσουρέκια σε ό,τι σχήμα θέλουμε.




3. Αφήνουμε να φουσκώσουν για 45 λεπτά και ψήνουμε στους 170-180 βαθμούς για 35 περίπου λεπτά (ανάλογα με το μέγεθός τους).




Τα τσουρέκια των φωτογραφιών έγιναν με ζύμη για νηστίσιμα τσουρέκια από την συνταγή   Τσουρέκια νηστίσιμα!



Καλή επιτυχία! 

You Might Also Like

0 σχόλια

Facebook

Instagram