Γκανάς σοκολάτας

2:38 μ.μ.

Chocolate ganache


μμμ...σοκολάτα!!!


Εύκολη και γρήγορη!
Με μόνο 2 υλικά!
Μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε σε πάρα πολλά γλυκά και να τα απογειώσει!
Ακόμη και τα συνηθισμένα, κλασικά γλυκά, μπορεί να τα κάνει πιο ιδιαίτερα και γευστικά!
Δοκιμάστε την και πειραματιστείτε να επικαλύψετε γλυκά που δεν τα είχατε συνοδεύσει ποτέ με γκανάς σοκολάτας.
Δεν στερεοποιείται τελείως όταν κρυώσει. Μένει ελαφρώς μαλακή και βελούδινη!


Υπάρχουν πολλές παραλλαγές της γκανάς. Ψάχνοντας, είτε στο διαδίκτυο είτε σε έντυπη μορφή, θα βρείτε άπειρες συνταγές για γκανάς σοκολάτας. Καμία δεν είναι λάθος. Εξαρτάται για ποιο λόγο θα την χρησιμοποιήσουμε. Έχετε στο νου σας ότι:
  1. Η γκανάς αποτελείται από 2 μέρη σοκολάτα και ένα μέρος κρέμα γάλακτος. Αυτήν την χρησιμοποιούμε για γεμίσεις για κέικ και ως βάση για τρουφάκια. 
  2. Η γκανάς αποτελείται από ένα μέρος σοκολάτας και ένα μέρος κρέμα γάλακτος. Αυτή χρησιμοποιείται συνήθως ως γλάσο γιατί γίνεται πιο ρευστή.



Υλικά:

  • κρέμα γάλακτος με πλήρη λιπαρά (200 ml)
  • κουβερτούρα με τουλάχιστον 60% κακάο (250 γρ.)



Εκτέλεση:

1. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα μέχρι να αρχίσει να βράζει.
2. Κόβουμε σε μικρά κομμάτια την κουβερτούρα και την βάζουμε σε ένα μπολ.
3. Όταν είναι έτοιμη η κρέμα γάλακτος, την ρίχνουμε στο μπολ. Ανακατεύουμε προσεχτικά με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν και να σχηματιστεί η γκανάς.




4. Αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν την χρησιμοποιήσουμε.







Προτεινόμενες συνταγές για την γκανάς:
















Καλή επιτυχία!

You Might Also Like

0 σχόλια

Facebook

Instagram