Cooking for a cause 2

12:56 μ.μ.


Cooking for a cause 2




Η ομάδα του Food States παρευρέθηκε την Δευτέρα 18 Ιανουαρίου  στο Toms Flagship Store στη Θεσσαλονίκη και μαγείρεψε εθελοντικά στην διοργάνωση που πραγματοποιήθηκε για καλό σκοπό με τίτλο "Cooking for a cause 2".


Ο Food Blogger Δημήτρης Κoπαράνης ιδιοκτήτης του "The Foodie Anarchist" και ο Κώστας Φειδάντσης ιδιοκτήτης του "Dr. Benefits" συμμετείχαν στην εκδήλωση "Cooking for a cause" που πραγματοποιήθηκε στο Toms Flagship Store στη Θεσσαλονίκη. Μαζί τους πολλοί εθελοντές που πρόσφεραν την πολύτιμη βοήθειά τους και την ανιδιοτελή αγάπη τους.
Μαγειρέψαμε:

αλμυρό κέικ με σπανάκι και τυριά





γλυκό κέικ μαρμπέ




σαλάτα με μακαρόνια




σαλάτα με λαχανικά και 




διάφορα σάντουιτς.


Σκοπός ήταν να μαγειρευτούν κάποια snacks για την Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία Μπορούμε (boroume.gr)  η οποία έχει ως στόχο τον περιορισμό της σπατάλης τροφίμων και την καταπολέμηση του υποσιτισμού στην Ελλάδα.
Το «Μπορούμε», το οποίο και θα μεσολαβήσει για να φτάσει το φαγητό σε όσους το έχουν ανάγκη, είναι μία μη κερδοσκοπική οργάνωση που καταπολεμά τη σπατάλη του περισσευούμενου φαγητού, με σύνθημα «Καμία μερίδα φαγητού χαμένη». Από την αρχή της λειτουργίας του δικτύου, το 2011, πάνω από 4 εκατομμύρια μερίδες περισσευούμενου φαγητού έχουν σωθεί και προσφερθεί σε κοινωφελείς φορείς.
Καθημερινά δημιουργούν «γέφυρες» επικοινωνίας  μεταξύ δωρητών και κοινωφελών φορέων με αποτέλεσμα να προσφέρονται κάθε μέρα 10.000 μερίδες φαγητού κατά μέσο όρο, συνήθως εντός της ίδιας περιοχής.
Όπως πολύ ωραία το διατύπωσε και ο σεφ Δημήτρης Κοπαράνης. «Ο σκοπός είναι να ετοιμάσουμε φαγητό που θα στείλουμε σε κάποιους ανθρώπους σαν «δώρο».
Για ακόμη μια φορά, λοιπόν, η ομάδα του Food States μαγείρεψε με εθελοντές και με γνωστούς food bloggers. Το ωραίο είναι ότι έχει δημιουργηθεί «μία μικρή ομάδα». Σε κάθε εκδήλωση του”cooking for a cause” συναντιόμαστε πλέον τα ίδια άτομα που έχουμε κρατήσει ήδη επαφές και γνωριζόμαστε. Τα ίδια άτομα, μαζί, για ένα κοινό, καλό σκοπό. Να δημιουργήσουμε, να μαγειρέψουμε όλοι μαζί με κύριο συστατικό την αγάπη. Να μαγειρέψουμε για να προσφέρουμε ένα βασικό είδος πρώτης ανάγκης -το φαγητό- στους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη αλλά και για να υπενθυμίσουμε σε όλους πως η φιλανθρωπία, η ανθρωπιά και η ελπίδα «φωλιάζουν» ακόμη μέσα σε όλους όσους θέλουν να λέγονται άνθρωποι.

Ακολουθεί πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση:





























  

Αναμνηστική φωτογραφία με τους food bloggers Δημήτρη Κοπαράνη και Κώστα Φειδάντση.




Κι ας μην ξεχνάμε προσφορά σημαίνει Αγάπη. Αγάπη σημαίνει Ζωή.


You Might Also Like

0 σχόλια

Facebook

Instagram