Ζύμη για αμερικάνικη πίτα

12:45 μ.μ.

American pie crust




...για τους λάτρεις της αμερικάνικης κουζίνας και όχι μόνο!

Είμαστε αρκετοί που αγαπάμε την αμερικάνικη κουζίνα! Χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια πως στην καρδιά μας βρίσκεται πάντα ανεξίτηλη η αγάπη για την δική μας, την ελληνική κουζίνα.
Στην παραδοσιακή αμερικανική κουζίνα (μικρή σε εύρος, αλλά κάνει αισθητή την παρουσία της) κυρίαρχο ρόλο έχουν οι πίτες.
Το χαρακτηριστικό της αμερικάνικης πίτας είναι η ζύμη της. Ζύμη που μοιάζει με την ζύμη τάρτας η οποία είτε είναι ανοιχτή είτε κλειστή από πάνω, στολισμένη με κάποιο σχέδιο (από το πιο απλό μέχρι το πιο περίτεχνο σχέδιο). 
Την εντύπωση κλέβει συνήθως και το σχέδιο στα πλαϊνά της πίτας που μπορεί να αγγίζει (ανάλογα και το ταλέντο της νοικοκυράς) και έργο αρχιτεκτονικής τέχνης.
Η συνταγή παρακάτω είναι για την ζύμη.  Η γέμιση ποικίλει και συνήθως είναι γλυκιά και περιλαμβάνει κάποιο φρούτο.
Ετοιμάστε την , προσθέστε την γέμιση της αρεσκείας σας, ψήστε την και αφεθείτε στην ''ζεστή'', γλυκιά μυρωδιά της. 




Υλικά:
  • 2 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 220 γρ. Βούτυρο παγωμένο και κομμένο σε κυβάκια
  • 1/2 κ.γλ. Αλάτι
  • 1 κ.γλ. Ζάχαρη
  • 7 κ.σ. Κρύο νερό
  • 1 κ.σ. Ξύδι

Εκτέλεση: 

1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι και την ζάχαρη. Έπειτα προσθέτουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε με τα χέρια μας, μέχρι να γίνει το μείγμα σαν άμμος. 

2. Ρίχνουμε το ξύδι στο νερό και το προσθέτουμε στο μείγμα του αλευριού. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να σχηματιστεί μια λεία ζύμη.

3. Χωρίζουμε την ζύμη στα 2. Τυλίγουμε τα κομμάτια ζύμης με σελοφάν. Τα τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Έπειτα τα βγάζουμε και τα χρησιμοποιούμε στη επιθυμητή συνταγή!

4. Ψήνουμε ανάλογα με τις οδηγίες της συνταγής που θα τα χρησιμοποιήσουμε.





Καλή επιτυχία!

You Might Also Like

1 σχόλια

  1. τελεια!!!! πρεπει να ειναι σμπισκοτενια σ ταρτα η ζυμη αυτη ε;; κ γω ειμαι φαν της αμερικανικης.... στα φαγητα μπορει να υστερουν αλλα σ εγλυκα εχει παρα πολλα ωραια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Facebook

Instagram