Γλυκιά σως βουτύρου

11:26 π.μ.

sweet butter sause



...μια σως έτοιμη για όλα!

Είναι από τις στιγμές που θες απλά ένα κουτάλι...τίποτα άλλο!

Μια υπέροχη που σως που περισσότεροι σίγουρα δεν έχει δοκιμάσει, όμως όλοι πρέπει να το κάνετε!
Βελούδινη, βουτυράτη, πλούσια σως που θα απογειώσει τις αισθήσεις σε άλλο επίπεδο!
Βρείτε αφορμές για να συνοδέψτε όλα τα γλυκά σας!
Κέικ, παγωτό, πουτίγκες, cheesecakes, πάβλοβα, ακόμη με σαν σιρόπι για να δώσετε γεύση στον καφέ, το τσάι ή το γάλα σας... αφορμές θα βρείτε σίγουρα! ;)
Κι έτσι πολύ εύκολα, ένα απλό γλυκό, γίνεται γκουρμέ!

Διατηρείται στο ψυγείο σε καλά κλεισμένο γυάλινο βάζο για αρκετές μέρες (περίπου 1 εβδομάδα). Άμα θέλετε, μπορείτε να την ζεστάνετε λίγο πριν την χρησιμοποιήσετε.




Υλικά:
  • 3/4 φλ. κρέμα γάλακτος ή γάλα εβαπορέ συμπυκνωμένο
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 2 κ.γλ. κορν φλάουρ
  • 1/2 φλ. βούτυρο αγελάδος



Εκτέλεση:

1. Διαλύουμε το κορν φλάουρ καλά σε λίγη κρύα κρέμα γάλακτος.
2. Βάζουμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος μαζί με την ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
3. Μόλις αρχίσει να ζεσταίνεται ρίχνουμε το μείγμα με το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε.
4. Ρίχνουμε και το βούτυρο σε κομμάτια και χαμηλώνουμε την φωτιά.
5. Ανακατεύουμε συνεχώς απαλά και μόλις λιώσει το βούτυρο αφήνουμε να πάρει μια βράση για 1 λεπτό περίπου.
6. Κατεβάζουμε από την φωτιά. Όσο κρυώνει, τόσο σφίγγει η σως.






Καλή επιτυχία!




You Might Also Like

2 σχόλια

Facebook

Instagram