Αγγλικά Scones

2:36 π.μ.

English Scones





με μια γεύση από Αγγλία...


Μια φορά κι έναν καιρό στη μακρινή Αγγλία...: "Έχει μεσημεριάσει. Όλα γύρω είναι ήσυχα και γαλήνια και είναι η ώρα για το απογευματινό τσάι. Το νερό ζεσταίνεται στην κατάλληλη θερμοκρασία και το πορσελάνινο σερβίτσιο του τσαγιού έχει ήδη πάρει την θέση του στο τραπέζι. Δίπλα του, δεσπόζει η vintage πιατέλα με τα ζεστά scones και φυσικά η λαχταριστή μαρμελάδα και το φρέσκο βούτυρο αγελάδος για να τα συνοδεύσουν κατάλληλα...". 
Και κάπως έτσι, λοιπόν, με μια μόνο συνταγή κάνουμε κι εμείς ένα μικρό ταξιδάκι στην Αγγλία.
Τα γνωστά scones αποτελούν καθημερινή συνήθεια για τους Άγγλους που τα απολαμβάνουν με το απογευματινό τους τσάι με συνοδεία βουτύρου και μαρμελάδας.
Τα scones μοιάζουν με ψωμάκια ελαφρώς γλυκά αλλά η υφή τους πλησιάζει πολύ και τα μπισκότα. Είναι κάτι μεταξύ αφράτου μπισκότου και γλυκού τραγανού ψωμιού.
Το σίγουρο είναι πως είναι πεντανόστιμα και πως αξίζουν να τα δοκιμάσετε! Μην παραλείψετε να τα συνοδεύσετε με βούτυρο και μαρμελάδα!


Υλικά:

  • 500 γρ. αλεύρι
  • 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 110 γρ. βούτυρο αγελάδος ανάλατο (κρύο και κομμένο σε τετραγωνάκια)
  • 300 ml. γάλα
  • 1 αυγό (χτυπημένο για το άλειμμα)





Εκτέλεση:

1. Σε ένα μπλέντερ, μίξερ ή με τα χέρια ανακατεύουμε το αλεύρι, ζάχαρη, αλάτι, μπέικιν πάουντερ και το βούτυρο, μέχρι να γίνει το αλεύρι σαν άμμος.






2. Ρίχνουμε και το γάλα και συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να γίνει μία ενιαία ζύμη.





3. Έπειτα το ανοίγουμε με ένα πλάστη παχύ (Προσοχή! Δεν τα κάνουμε λεπτά σαν μπισκοτάκια!) και τα κόβουμε με ένα κουπ-πάτ ή με ένα νεροπότηρο ανάποδα (δεν στριφογυρνάμε το κουπατ, κόβουμε πατώντας από επάνω).



4. Τα τοποθετούμε σε ένα ταψάκι στο οποίο έχουμε βάλει λαδόκολλα και με το χτυπημένο αυγό τα αλείφουμε.





5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 15-20 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά. 



6. Σερβίρουμε με βούτυρο και μαρμελάδα ως συνοδευτικά με τον καφέ και το τσάι.  






Καλή επιτυχία!

You Might Also Like

0 σχόλια

Facebook

Instagram