Σάλτσα καραμέλας και σως καραμέλας!

12:10 μ.μ.

 caramel sause



Λίγοι μπορούν να αντισταθούν στην παραπάνω φωτογραφία!


Ό,τι και να πούμε για την καραμέλα, είναι περιττό...!
Υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να την φτιάξουμε!
Ένας είναι αυτός που περιγράφεται παρακάτω. 
Ένας άλλος, πολύ εύκολος (ίσως ο πιο εύκολος και σίγουρος) είναι αυτός που περιγράφεται στην συνταγή Banoffee- cheese cake.
Μπορούμε, επίσης, να ακολουθήσουμε την κλασσική μέθοδο που λιώνουμε στην αρχή την ζάχαρη για καραμέλα, ή να βράσουμε ζαχαρούχο γάλα.

Ό,τι και να επιλέξουμε, το σίγουρο είναι πως η καραμέλα είναι αγαπημένη και αμαρτωλή!
Μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε σχεδόν παντού! Σε γεμίσεις, σε τούρτες, στο ντεκόρ, σε σοκολατάκια, σε μπισκότα...πραγματικά παντού και οι ποσότητες, ανάλογα με τα γούστα!



Υλικά:

·        2 φλ. ζάχαρη
·        ½ φλ. νερό.
·        5-6 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη.
·        1 φλ. κρέμα γάλακτος ή γάλα εβαπορέ

Εκτέλεση:

1. Βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό σε ένα κατσαρολάκι σε δυνατή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Τότε χαμηλώνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

2. Όταν απορροφηθεί το νερό και γίνει το μείγμα μια ενιαία μάζα,  χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε ταυτόχρονα με μία ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσει όλο. Το μείγμα στο σημείο αυτό γίνεται σαν άμμος. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα. (Προσοχή! Μην πάρει πολύ σκούρο γιατί θα έχει γεύση καμένου).

3. Όταν πάρει ένα ωραίο χρώμα, κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας, ζωηρά και προσεχτικά ταυτόχρονα, με μία ξύλινη κουτάλα (το μείγμα στο σημείο αυτό φουσκώνει και μπορεί να πιτσιλίσει, γι' αυτό θέλει προσοχή). 

4. Μόλις γίνει ένα ενιαίο μείγμα, βάζουμε ξανά την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά να πάρει μια βράση και κατεβάζουμε μετά από την φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσει.


Tips:
  1. Άμα την θέλετε πιο ρευστή, βάλτε λίγο παραπάνω κρέμα γάλακτος ή γάλα. Άμα την θέλετε πιο σφιχτή, αφαιρέστε λίγο. 
  2. Μην φοβηθείτε άμα σας φαίνεται πολύ ρευστή μόλις τελειώσετε την διαδικασία! Όσο μένει, σφίγγει. 
  3. Όλα τα υλικά μας πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. 



Καλή επιτυχία!!

You Might Also Like

0 σχόλια

Facebook

Instagram