Τσίζκεικ τύπου Νέας Υόρκης

1:29 π.μ.

New York style cheesecake



 για να ανεβάσουμε ψηλά τον πήχη στα γλυκά μας..!


Η αυθεντική συνταγή για τζιζκέικ σταλμένη από την Νέα Υόρκη!
Τα βασικά του υλικά είναι τα ίδια με το τζιζκέικ που ξέρουμε (μπισκότα digestive και τυρί κρέμα).

Οι διαφορές του;
Αρχικά, το νεοϋορκέζικο τζικέικ ψήνεται! Στον φούρνο και πιο συγκεκριμένα μέσα σε μπαιν μαρί στον φούρνο (μέσα σε σκεύος που έχει νερό)!
Δεύτερον; Η χαρακτηριστική λεμονάτη γεύση του! Η γεύση του λεμονιού είναι έντονη και χαρακτηριστική σε αυτό το τζιζκέικ!
Πιο ανάλαφρη κρέμα και με πιο βελούδινη υφή! Δεν είναι ούτε πηχτή ούτε ''αέρας''. 
Χρειάζεται, επίσης, περισσότερη ποσότητα τυρί κρέμα.

Στην Αμερική το σερβίρουν συνήθως σκέτο για να φαίνεται η κρούστα του ή με φρούτα του δάσους και άχνη ζάχαρη.

Εύκολο στην διαδικασία, αλλά χρειάζεται υπομονή και ευλάβεια στο ψήσιμο! Προσοχή στους χρόνους και τις θερμοκρασίες που αναγράφονται!


Υλικά για την βάση (για ένα ταψάκι 24-26 εκ. διάμετρο): 
  • 250 γρ. μπισκότα τύπου digestive τριμμένα στο μούλτι
  • 125 γρ. βούτυρο λιωμένο 
  • 1/4 κούπα ζάχαρη 
  • 1/4 κ.γ. αλάτι 

Υλικά για την γέμιση:
  • 1.135 γραμμάρια κρέμα τυρί
  • 1 1/2 κούπα ζάχαρη 
  • 1 κ.γ. Ξύσμα λεμονιού
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 1 κούπα ξινόκρεμα ή ξινό γιαούρτι ή 1 κούπα κρέμα γάλακτος χτυπημένη (πλήρη λιπαρά) με 1 1/2 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού


Εκτέλεση:

Για την βάση:


1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς.

2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα πιρούνι τα τριμμένα μπισκότα, την ζάχαρη, το αλάτι, το λιωμένο βούτυρο και τα βάζουμε σε ένα ταψάκι με αποσπώμμενο τοίχωμα το οποίο το έχουμε βουτυρώσει και έχουμε βάλει μια λαδόκολλα στον πάτο του.

3. Απλώνουμε το μείγμα του μπισκότου ομοιόμορφα ώστε να καλυφθεί παντού και λίγο στα τοιχώματα το πιέζουμε με ένα κουτάλι ή με τα χέρια. Ψήνουμε για 13-15 λεπτά. Έπειτα το βγάζουμε και το αφήνουμε έξω να κρυώσει εντελώς. Βάζουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς.



Για την γέμιση:

1. Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα, την ζάχαρη, το ξύσμα και το αλάτι. Μετά ρίχνουμε τα αυγά ένα ένα και τελευταία ρίχνουμε την ξινόκρέμα ή το ξινό γιαούρτι ή την χτυπημένη κρέμα γάλακτος.





2. Στο ταψάκι που βάλαμε το μπισκότο, βάζουμε από κάτω αλουμινόχαρτο και δημιουργούμε μια φωλιά γύρω από το ταψάκι. Τοποθετούμε το ταψάκι σε ένα μεγάλο, ψηλό ταψί. Ρίχνουμε το μείγμα της γέμισης μέσα στο ταψάκι το μικρό (επάνω στο μπισκότο). Έπειτα, ρίχνουμε προσεκτικά νερό στο μεγάλο ταψί μέχρι να φτάσουμε την μέση του μικρού ταψιού με το γλυκό. Ψήνουμε για 1 ώρα και 45 λεπτά στους 160 βαθμούς στις αντιστάσεις.




3. Αφού ψηθεί το βγάζουμε από τον φούρνο, το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου ώσπου να κρυώσει εντελώς και έπειτα το τοποθετούμε στο ψυγείο για 8 ώρες (μια νύχτα).

Το γλυκό μας είναι έτοιμο!!





Tips:

  • Σερβίρεται σκέτο είτε με μαρμελάδα (καλύτερα με κόκκινα φρούτα) στην κορυφή κάθε κομματιού ή στο πλάι.



Καλή επιτυχία!!!

You Might Also Like

4 σχόλια

  1. Αγαπημένο γλυκό το cheesecake! Για τι διαστάσεις ταψιού είναι η συγκεκριμένη συνταγή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 26 εκ. Τα κλασσικά στρογγυλά ταψακια με τα αποσπώμενα τοιχώματα του εμπορίου. :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απαντήσεις
    1. Ναι διότι ειναι μεγάλη η ποσότητα που βγάζει και επίσης ειναι το βασικό υλικό και όσο πιο πολύ κρέμα τυρί εχει τόσο πιο πλούσια γεύση μας δίνει! Πραγματικά το λέω ειναι απίστευτο το αποτέλεσμα και ας μας τρομάζει η ποσότητα!

      Διαγραφή

Facebook

Instagram