Συμβουλές για πετυχημένα κέικ

4:15 μ.μ.

Tips for a best cake


1. Θερμοκρασία υλικών.
Πριν ξεκινήσετε την διαδικασία της παρασκευής του κέικ, καλό θα είναι να βγάλετε απο το ψυγείο όλα τα υλικά που θα χρησιμοποιήσετε γύρω στη μία με μιάμιση ώρα νωρίτερα, ώστε όταν θα τα χρησιμοποιήσετε να έχουν έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

2. Ποτέ σύρμα στη μαρέγκα.
Αν η συνταγή του κέικ που επιλέξατε να κάνετε περιλαμβάνει μαρέγκα,προσοχή!
Η μαρέγκα πρέπει να ενσωματώνεται στο μείγμα που ήδη έχετε χτυπήσει, με τη βοήθεια μιας σπάτουλας σιλικόνης, ποτέ με σύρμα!

3. Σχετικά με το φούσκωμα του κέικ.
Το κατά πόσο θα φουσκώσει το κέικ σας, έχει να κάνει πρωτίστως με το είδος του κέικ που φτιάχνετε. Τα κέικ βουτύρου φουσκώνουν λόγω του μπέικιν πάουντερ ή της μαγειρικής σόδας που περιέχουν. Αντίθετα, τα σπογγώδη κέικ (sponge cakes) φουσκώνουν λόγω του αέρα που χτυπιέται μέσα στα αυγά. Μάλιστα, σημαντικό ρόλο στο φούσκωμα παίζει ο χρόνος χτυπήματος των αυγών. Αν το χτυπήσετε λιγότερο ή περισσότερο απ' ότι απαιτείται, το κέικ δεν θα φουσκώσει όπως πρέπει.

4. Ακολουθήστε ευλαβικά τις οδηγίες.
Όπως σε όλα τα γλυκά, έτσι και στα κέικ η ακρίβεια είναι σημαντική για την επιτυχία. Ακολουθήστε πιστά όσα αναφέρει η συνταγή, αφού ακόμα και το ακριβές μέγεθος του ταψιού παίζει ρόλο στο φούσκωμα του κέικ. Αν το ταψί που θα χρησιμοποιήσετε είναι μεγαλύτερο, το κέικ δεν θα φουσκώσει επιθυμητά. Αν είναι μικρότερο από το προτεινόμενο, το κέικ θα κάτσει στο κέντρο και το πιθανότερο είναι πως η ζύμη θα ξεχειλίσει κατά την διάρκεια του ψησίματος.

5. Το σωστό ταψί.
Μην ξεχνάτε ότι τα ταψιά που θα χρησιμοποιήσετε στα κέικ πρέπει πάντοτε να είναι αντικολλητικά. Ιδανικά, πρέπει να είναι λαδωμένα και αλευρωμένα.

6. Μην ανοίγετε την πόρτα του φούρνου.
Ο πιο σίγουρος δρόμος για απόλυτη αποτυχία του κέικ είναι να ανοιγοκλείνετε την πόρτα του φούρνου κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Η πόρτα του φούρνου πρέπει να μην ανοίξει καθόλου, τουλάχιστον κατά το πρώτο μισάωρο του ψησίματος επειδή το κέικ πρέπει να ψήνεται σε σταθερή θερμοκρασία προκειμένου να φουσκώσει.

7. Για το ξεφορμάρισμα.
Μη δοκιμάσετε να ξεφορμάρετε το κέικ μόλις το βγάλετε από το φούρνο. Περιμένετε πρώτα 10' λεπτά για να κρυώσει και να <<μαζέψει>> ελαφρώς, ώστε να ξεφορμάρεται ευκολότερα.

8. Για το κόψιμο των μερίδων.
Αν δεν έχετε κόφτη με σύρμα, που ενδείκνυται για τη μεριδοποίηση των κέικ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ακέρωτο οδοντικό νήμα.

9.Το τεστ της οδοντογλυφίδας.
Μπορείτε να διαπιστώσετε αν το κέικ σας έχει ψηθεί σωστά βυθίζοντας στο κέντρο του μια οδοντογλυφίδα. Αν βγει στεγνή,το κέικ είναι έτοιμο.



You Might Also Like

0 σχόλια

Facebook

Instagram